Ethisch verantwoorde handel

Gepubliceerd op 21 juni 2024 om 15:54

Eerlijke Handel in Edelstenen

In een wereld waar de vraag naar edelstenen voortdurend toeneemt,  wij vinden het echt heel erg belangrijk om ons niet alleen te focussen op de schoonheid en kwaliteit van onze producten, maar ook op de integriteit achter de handel. Wij geloven  in eerlijke prijzen en verantwoorde handel. Daarom kopen we uitsluitend in bij groothandels die bijdragen aan de landen waar ze inkopen. Bij Rubino Rosso hanteren we het principe: je neemt wat van het land, en je geeft wat terug aan het land.

Wanneer u kiest voor edelstenen in onze webshop, kunt u erop vertrouwen dat de edelstenen die u uitzoekt zorgvuldig zijn geselecteerd en eerlijk zijn verhandeld. U investeert niet alleen in een prachtig product, maar ook in de gemeenschappen die deze edelstenen mogelijk maken. Dank u voor uw steun en vertrouwen in onze missie. Samen kunnen we een verschil maken in de wereld van edelstenen.

Goed verhaal, lekker lang

Onze groothandels hebben niet alleen een goed verhaal, maar dragen ook actief bij aan de gemeenschappen en landen waar ze hun edelstenen vandaan halen. Dit kan variëren van het ondersteunen van lokale scholen en ziekenhuizen tot andere maatschappelijke projecten. We hechten er ook veel waarde aan dat onze groothandels zelf op locatie zijn geweest om de omstandigheden persoonlijk te verifiëren en relaties op te bouwen met de lokale gemeenschappen.
wij doen zelf ook kleine donaties aan projecten en initiatieven in de landen van herkomst. Dit doen we om direct bij te dragen, en omdat dit goed voelt. neem wat, geef wat.

Omdat we graag eerlijk willen handelen betekent dat dat  de prijzen van onze edelstenen soms hoger kunnen zijn dan die van andere winkels of webshops. Dit prijsverschil weerspiegelt de hogere kosten van verantwoorde inkoop. Toch betekent dit niet dat onze producten onbetaalbaar zijn. Integendeel, door de directe samenwerking met onze groothandels en de eliminatie van tussenpersonen, kunnen we vaak producten van betere kwaliteit aanbieden tegen concurrerende prijzen.

Wij geloven  dat schoonheid niet ten koste mag gaan van integriteit. We geven openheid over de herkomst. Onze edelstenen worden zorgvuldig geselecteerd stuk voor stuk.

Sommige populaire producten hebben we vanwege deze reden dan ook niet in ons assortiment, als wij niet verantwoord aan onze producten kunnen komen, willen we het ook niet verkopen. De redenen dat we bepaalde edelstenen niet aanbieden, zijn omdat de handel daarin niet goed is voor de energie van de steen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.